onsdag 12 september 2012

Livet som hemlös i Delhi...

Att få tag på bostad i Delhi ska enligt ryktet inte vara en omöjlighet om man kan tänka sig att betala lite men när vi nu efter några dagar av inskolning i det indiska samhället försöker få tag på en något så när bra lägenhet så verkar vi ha turen emot oss....Visst, så länge man har tak över huvudet och AC på rummet går det ju att överleva på hotell och vandrarhem men att flytta runt med resväskor som fått stämpeln "heavy" är väl lite lagom kul i längden...hur som helst, om turen sviker får vi väl ta till "det löser sig-strategin", passa på att ta seden dit vi kommer och skapa oss ett artificiellt inre hem (läs meditation :p) så länge så ska det nog gå bra att stå ut som hemlös en stund till!

När längtan efter hemtrevlighet blir för stor har vi som tur är ambassaden som på dagtid förser oss med härliga människor och intressanta upplevelser! Förutom att det finns gott kaffe som lätt kan konkurrera ut såväl Baljan som Amigo bjuds det på insikter och upplevelser från livet som utlandssvensk och framför allt i form det indiska vardagslivet och kulturen. I närheten av ambassaden har varje indisk delstat ett representationshus, vissa även med restaurang med lokal mat och just en sådan blev kontorets mål för lunchen idag. En lyxig variant av en rätten på bilden till höger, Tali, från delstaten Assam stod på menyn och precis som allt annat vi ätit här (Tibetansk mat, färskosten paneer och grönsaker i diverse form, naanbröd, lassi osv) var det supergott! Synd bara att man inte riktigt vågar ge sig på gatuköksmaten för kebab och pizza i all ära men det som bjuds på gatorna här slår nog det mesta!

Skänker en varm tanke till er där hemma, såg just att temperaturen ligger på ca hälften av läget här just nu så någon svalkande kvällspromenad blir det inte tal om, snarare blir det till att varva ner till ljudet av en evigt snurrande takfläkt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar