måndag 24 september 2012

Vardag i Delhi

Efter dryga två veckor här så börjar Delhi-livet kännas precis som vilken annan vardag som helst...cykelbanan är utbytt mot en evigt tutande trafik som visserligen bjuder på ett och annat spänningsmoment (om inte annat så sporten att pruta ner tuctuc-priset till en rimlig nivå...) och kön till mikron för att värma medhavda matlådan har fått ge vika för en vild gissningslek för innehållet i dagens lunch (man måste ju våga prova nya saker!) Även i Indien behöver man dock bege sig till kontoret en måndagmorgon men vädret är inte så mycket klaga på och lite mer spänning i tillvaron kan man allt räkna med med!

I helgen stod ett besök på Taj Mahal på agendan och som sig bör blev vi slagna med häpnad av detta storslagna byggnadsverk! Tur att det funnits folk med storhetsvansinne även förr i tiden som lämnat efter sig sådana satussymboler (eller om det nu var ett gravmonument i detta fallet) till eftervärlden :)

Att få se staden Agra var också en upplevelse i sig. Delhi kan ibland kännas lite väl mycket som en storstad så det var ett kul avbrott att se en annan sida av Indien. Gator som sjöd av liv med marknadsstånd, musik, kor och apor om vartannat! Några elefanter har vi dock inte fått syn på än men kameltaxi bjöds det åtminstone på för de som så önskade! 


Exjobbandet går, för de som undrar vad vi sysslar med här borta rätt bra det med... Litteraturundersökning är väl i och för sig ungefär så spännande som det låter men det är helt klart intressant att kika bortom det enskilda företagets ramar och få en inblick i denna världsekonomi som expanderar för varje dag som går. Att förstå sig på "the indian way" är dock en svår konst men vi tack och lov har vi kontoret som hjälper till att att stilla vår hunger för denna kunskap...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar