lördag 13 oktober 2012

Indien bortom guideboken

Det har visst varit lite ont om aktivitet på den här sidan på senaste tiden...tror orsaken kan klassas som "måste hinna uppleva Indien innan resan är slut och just det ja, vi skulle visst skriva den där uppsatsen också"   - fenomenet. Det vill säga senaste tiden har bestått av en hel del skrivande för att få ett första riktigt utkast av rapporten klart samt en stor dos av sociala aktiviteter där i mellan. Här kommer i alla fall ett försök till en inblick i några av äventyren:

Med hjälp av vårt utomordentliga Indiska kontaktnät (vår lägenhetskompis) lyckades vi hamna på festernas fest; en helkväll på 5-stjärningt lyxhotell med fri bar och mat samt underhållning med såväl bollywoodmusik som ett myller av fotografer och filmkameror och röda mattan som välkomnande i entréen!

En mycket rolig kväll resulterade även i en bekantskap med en  indisk kille, Sadiq som nu till vår stora glädje ger oss chansen att uppleva Delhis bästa sidor vida bortom guideböckernas "Must-see" listor. Världen är för övrigt som välbekant väldigt liten. Det fick vi än en gång bevis för genom  bekantskapen med Frida som också pluggar i Linköping. Denna gång var det en @student.liu.se mailadress som fick oss på rätt spår :)

Som vanligt är står även upplevelsen av spännande indisk mat på agendan och vi provar oss sakta men säkert runt omkring i landets matkultur. Affärsidéerna för att bjuda Sverige på lite riktig indisk mat flödar i fall I-jobben skulle tryta i vår..Upplevelsen av Indisk kultur och religion är också ett måste och vad passar bättre en torsdagskväll om inte lite inre lugn blandat med en fantastisk blandning av människor, religioner och intryck under en Sufi-tillställning:



Sist men inte minst - lördagskvällen är räddad även i Indien: 


Pi behenchod!


PS.Google tycker visst att vi har så mycket kändiscred att röda-mattan bilden envisa med att dyka upp en gång till ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar