måndag 10 september 2012

Welcome to India!

Via ett kort (och olidligt varmt) stopp i Qatar som tog tankarna tillbaks till Shejken i Stureby är vi nu på plats i New Delhi! 

Att försöka beskriva Delhi i ord är inte det lättaste, hade behövts en webcam med luktfunktion för det är så ofantligt många intryck att det känns som att vi varit här långt mycket mer än de tre dagar som hittills passerat! En sak är dock säker, Delhi är verkligen kontrasternas stad...lite intryck så här långt:



Efter två försök att boka hotell med ok placering hamnade vi mitt i centrum av riktiga Delhi vilket visade sig betyda mitt i slummen! Men det som från början visade sig vara ett halvt skräckinjagande kaos har nog snarare hjälpt oss på traven för acklimatiseringen. Att bo mitt i ett pulserande myller av blinkande lampor, tuctucs, bilar, djur och människor (plus en 35-gradig hetta) känns ungefär som då man  efter några dagar på festival börjar fundera på om det kanske är dags att trots allt ta en dusch snart ;) - alltså svettigt, högljutt och otroligt spännande! 

Att tuctucsens färd genom den evigt tutande trafiken (små gröngula motorfordon)  ger associationer till radiobilars kamp på en lite för liten bana på ett nöjesfält höjer spänningsnivån ännu ett snäpp! 


Det där med kontraster förresten…utöver att vi lyckats ramla in på en gratis provsmakning av gudomlig indisk mat tillsammans med  Delhis svar på "Indiska bollywoodfruar", dvs lyx på hög nivå samtidigt som de hemlösas skjul skymtade utanför fönstren så är det en upplevelse i sig att vara Europé här...Inte nog med andelen icke-indier på gatorna uppgår till  ca 0.1%  så får man stå ut med att bli publikt fotoobjekt såväl som att reflektera över hen-diskussionen där hemma...Här är de få kvinnorna man ser på gatorna intressant nog positivt särbehandlade i vissa aspekter då det både finns separata (och mycket kortare!) kvinnoköer till diverse säkerhetskontroller runt om i stan (oklart vad de letar efter eftersom ingen stoppas trots evigt blinkande rött ljus) och tunnelbanevagnar endast för kvinnor! Dock är det väl mest ett undantag som bekräftar en sorgligare regel och att vara ensam, blond tjej på kvällstid här är nog ingen bra idé, även om det endast verkar vara Rasmus som folk har intresse att prata med (går dock visst att skylla på likheten med någon känd Bollywood skådis!)

Jaja.. over and out från kontoret ;) 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar